Let's Talk @ IBS (Siri 32) - Perspektif Global Dalam Penyelidikan: Pengalaman Saya Di Universiti Kebangsaan Chungnam, Korea Selatan | INSTITUT BIOSAINS
» BERITA » Let's Talk @ IBS (Siri 32) - Perspektif Global dalam Penyelidikan: Pengalaman Saya di Universiti Kebangsaan Chungnam, Korea Selatan

23 Januari 2024 – Dalam webinar baru-baru ini, Puan Amirah Hani Ramli, calon PhD tahun kedua dalam Kimia Perubatan di bawah seliaan Prof. Madya Dr. Siti Munirah Faudzi di Laboratori Penyelidikan Ubatan dan Produk Semulajadi (NaturMeds), Institut Biosains (IBS), Universiti Putra Malaysia (UPM), berkongsi pengalaman berharga penyelidikan fellowship beliau di Universiti Kebangsaan Chungnam (CNU), Korea Selatan. Webinar bertajuk "Perspektif Global dalam Penyelidikan: Pengalaman saya di Universiti Kebangsaan Chungnam, Korea Selatan", telah dianjurkan oleh NaturMeds, IBS, UPM melalui platform Google Meet. Puan Amirah merangkumkan pelbagai aspek, termasuk kerjasama global, CNU dan gambaran keseluruhan sangkutan penyelidikan, objektif dan aktiviti, kesan terhadap penyelidikan PhD, dan kerjasama dan peluang masa depan. Dihadiri oleh 50 peserta, termasuk kakitangan UPM dan pelajar pascasiswazah, perkongsian tersebut memberikan pandangan berharga tentang kerjasama penyelidikan antarabangsa. Webinar ini diakhiri dengan sesi soal jawab.

Tarikh Input: 31/01/2024 | Kemaskini: 31/01/2024 | azah

SXEdNAq~