Bunjut Mandian Herba Tradisional | INSTITUT BIOSAINS
» ARTIKEL » Bunjut mandian herba tradisional

Bunjut mandian herba tradisional

Bunjut mandian herbal tradisional keluaran Unit Biodiversiti merupakan salah satu mandian terapi yang digunakan untuk ibu bersalin membantu mengeluarkan angin dan mengatasi masalah sakit atau lemah badan.

Mandian ini terdiri daripada tujuh (7) jenis herba seperti daun inai, sireh, serai wangi, lengkuas, kantan, limau purut dan pandan ini disediakan sama ada secara segar dan juga kering mengikut permintaan pelanggan. Keunikan bunjut mandian herba keluaran Unit Biodiversiti ini adalah bahan-bahan yang digunakan dipetik segar bagi mengekalkan keharuman dan khasiatnya.

Terdapat beberapa khasiat bunjut mandian herba tradisional ini. Antaranya merawat kesakitan ibu bersalin

memberikan kesegaran tubuh badan melegakan ketegangan otot meningkatkan kualiti tidur

melancarkan perjalanan darah dalam badan membakar lemak berlebihan

melancarkan penafasan agar lebih teratur menambahkan rasangan seksual

memelihara kelembapan kulit serta membuatkan wajah berseri awet muda.

Bunjut mandian herba tradisional dijual pada harga mampu milik iaitu RM30.00 untuk 5 bunjut kering di dalam satu pek. Manakala RM15.00 untuk 1 set daun mandian segar. Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi 03-97692130.

Tarikh Input: 07/12/2021 | Kemaskini: 07/12/2021 | mfareeq

SXEUCAa~